Články  |  Foto  |  Kalendář 
Pozvánka na Těrlický okruh 2019
V Těrlicku se letos znovu jednou parádní závody šampionátu IRRC, ale nejen to. Rád vám představím, co se v Těrlicku chystá a na co se podle mě vyplatí zaměřit.

Kdo jsou favorité?
Závody IRRC jsou bezesporu hlavním tahákem. Hlavně ve třídě superbike dle mého názoru uvidíme nejlépe obsazený litrový závod v Těrlicku od obnovení závodů a jeden z nejlépe obsazených v historii českého road racingu vůbec. Davey Todd, Danny Webb, Marek Červený, Horst Saiger, Didier Grams, Erno Kostamo a řada domácích borců, kteří Těrlicko také dobře umí. Jestli si něco nenechte ujít v Těrlicku, tak právě závod litrů v rámci IRRC.

I šestistovky z IRRC budou zajímavé a prát o bednu by se tam mohl domácí Kamil Holán.

O startovkách IRRC jsem psal podrobněji tady.

Úžasně nabitá je i startovní listina domácích litrů v rámci MČR. 43 závodníků a Didier Grams, Horst Saiger, Marek Červený, Patrik Vostárek a další rychlíci na startu.

Domácí šestky budou taky zajímavé. Z IRRC do MČR zamíří Ilja Caljouw, který tento závod vloni vyhrál. Rychlý je letos i Ansi Koski z Finska. Asi největším zahraničním favoritem závodu je Christian Schmitz. Z našich borců jim bude chtít konkurovat zejména Petr Wiessenberg, který má stále rostoucí tempo a v Hořicích ukázal, že umí jet na bednu i v dobře obsazených závodech. To samé platí i o Michalu Veckovi.

Spojený závod supertwin a supermono nabídne taky zajímavou podívanou. Už tradicí se na domácích závodech stává souboj českého Petra Najmana a slovenského Davida Hanzalíka. David zvítězil v Těrlicku vloni a Petr ho zase letos už třikrát porazil na jiných tratích.

Další spojený závod pojedou Moto 3, 125 GP a 250 Open. Zajímavý souboj se dá očekávat hlavně mezi 125 GP, kde Christopher Eder ohajuje loňské vítězství, ale letos mu přibil výrazný soupeř - Patrik Kolář, který letos získal desáté vítězství v Hořicích. Zamotat by se do toho mohl ještě Michal Dokoupil na Moto 3.

Třída 125 SP bude nedělní program otevírat a určitě se vyplatí si přivstat. Vloni to byl parádní souboj až do cíle.

Program
Je to klasické schéma českých závodů. Dva tréninky pro každou třídu v sobotu a jeden závod v neděli. Jen IRRC to má trochu jinak. V sobotu jedou warm up, dva tréninky a dva závody v neděli k tomu. Na žádném českém závodě neuvidíte tolikrát během víkendu na trati ty nejsilnější kubatury. Takže pokud máte rádi opravdu silné motorky, tak do Těrlicka neváhejte přijet. Navíc v pátek odpoledne máte možnost se potkat s jezdci v centru Havířova.

Doporučená místa ke sledování závodů
Doporučuji hlavně tři místa. Prvním z nich je určitě prostor startu a cíle. Maximální rychlost, velkoplošná obrazovka, možnost sledovat startovní proceduru a dění kolem stupňů vítězů. Navíc paddock za zády. Na druhou stranu tam bývá dost narváno.
Druhým místem je určitě takzvaný stadion. Je to místo mezi první zatáčkou a bludovickým kopcem před kruhovým objezdem. Prostě první retardér na trati. Nikde neuvidíte závodníky tak dlouhou dobu při jednom průjezdu. Parádní místo, kde vždy najdete dostatek prostoru a dobrý výhled. Navíc i tam bude velkoplošná obrazovka. Třetím místem je první zatáčka po startu. Ať už na venkovní, nebo vnitřní straně, kde bude dokonce malá tribuna. Souboje na brzdách a hlavně vždy dramatická situace po startu. Akční místo se vším všudy.

Vstupné
Pokud vím, tak Těrlicko je jediný pořadatel, který vám nabízí levnější předprodej elektronicky. Ten najdete zde. Jinak na místě je cena vstupenek takto:
Ceny vstupenek v na místě:
Sobotní tréninky: 150 Kč
Nedělní závody: 300 Kč
Děti do 150 cm výšky zdarma.

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz