Články  |  Foto  |  Kalendář 
První závodní den na TT
Dnes se pojedou na TT první závody a to hned tři za jeden den. Protože se začíná už za chvilku, tak jen pár údajů.

Harmonogram je dneska hodně bohatý. Je to po dlouhé době poprvé, co se jedou závody po tak málo odjetých kvalifikačních kolech. Výsledky kvalifikací vlastně nemá smysl vůbec řešit, protože opravdu rychlá kola nezajel nikdo a souboj o vítězství bude dnes velká loterie ve všech závodech.

Čas je uveden český

11:45 – RST Superbike TT
Závod na 4 kola (243 km)
Normálně se jezdí na šest kol, ale pořadatel šetří čas. Takže bude jen jedna zastávka pro zadní pneumatiku a palivo. Tento závod je bez české a slovenské účasti. Na litru tu letos nikdo od nás není. Mezi favority patří Dean Harrison, Peter Hickman, Connor Cummins, ale může vyhrát řada dalších. Britové jsou zvědaví hlavně na návrat Johna McGuinnesse na Nortonu. Šanci na vítězství moc velkou nemá, ale komu to tady vadí....

14:00 – Loctate.im Sidecar TT
Závod na 3 kola (182 km)
Sajdy jedou tradičně na tři kola bez zastávky. Favorité jsou i přes slabší čas z kvalifikace bratři Birchallovi. Nejvíce jim bude pravděpodobně konkurovat dvojice Holden & Cain.

16:00 – kvalifikace Lightweight
Konečně dostanou prostor zajet dvě a možná i tři rychlá kola i twiny. Včera na ně čas nezbyl. Pro závodníky z litrů to bude náročné, protože už budou mít v rukou těžká čtyři kola. Na dráhu by měl vyjet i Miroslav Sloboda a Michal Dokoupil.

16:55 – kvalifikace TT Zero
Jedno kvalifikační kolo pojedou i elektrické motorky.

19:30 – Moster energy Supersport TT
Závod na 4 kola (243 km)
Tohle bude zajímat hlavně české a slovenské fanoušky. První závod si odjedou Michal Dokoupil a Miroslav Sloboda. Otázka je, jestli kvůli němu nevynechají kvalifikaci na twinu. Přeci jen 6 kol stojí hodně sil a ty budou na konci dlouhého závodu na šestce potřeba. Ani jeden ze závodníků se zatím nepřiblížil ke svému osobáku a tak bude i pro mě jejich výsledek v závodě velkým překvapením. Favorité na vítězství jsou určitě Dean Harrison, Michel Dunlop, Peter Hickman a další.

A jak to celé sledovat?

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz