Články  |  Foto  |  Kalendář 
Sidecary se vrací do Brna při Jarní ceně
Že pojedou na Jarní ceně nějaké sajdy už asi víte. Ale o jaké půjde stroje a že tam uvidíme i několikanásobného mistra světa – to už možná každý neví.

Sidecar a jeho specifikace
Uvidíme tříkolky specifikace F1, což jsou takové dlouhé mrchy s litrovým motorem a menší tříkolky specifikace F2, které jezdí třeba na ostrově Man. Litrových strojů uvidíme třináct a jedná se o posádky z celé Evropy. Menších šestistovkových strojů uvidíme osmnáct. Mezi nimi bude i posádka Tim Reeves a Patrick Farrance. To jsou opravdové hvězdy tohoto sportu, protože Reeves vyhrál jednu TT na Manu a hlavně je 7x mistr světa. Pětkrát na F1 a dvakrát na F2. Jeho spolujezdec Farrance má na kontě dva tituly mistra světa v pozici opice a TT vyhrál hned třikrát. Dvakrát byl spolujezdcem u nejlepšího řidiče sidecaru v historii TT – Dave Molyneuxe.

Kromě toho se v F2 představí dvě české posádky. Konkrétně s číslem 16 Miroslav Medek a Kateřina Rozenková a s číslem 43 Petr Fišar a Ondřej Kopecký.

Když to vezmete po mezinárodním významu, tak závod sidecarů je na Jarní ceně událost číslo jedna, byť si myslím, že závod litrů bude pořád mnohem zajímavější. Tedy pro českého fanouška. Nicméně kdo jste nikdy neviděli moderní sidecary, tak určitě doražte – je to fakt síla.

Kompletní startovní listina

Milan
comments powered by Disqus
http://www.rstmoto.cz